Ragacsos Gombák Recept Jázmin Rizzsel

A hét folyamán nincs időm vagy energiám órákat főzni. Azokban az éjszakákban, amikor gyorsan ételt akarunk az asztalra, rendszeresen veszek gombát. Kevés olyan jó, mint a pirított gombák a pirítóson (gondolj vajra, fokhagymára, petrezselyemre és creme fraiche-ra), de itt azt gondoltam, hogy megpróbálom újra létrehozni egy tökéletes utcai étel tálcát, aminek volt egy késő esti Bangkokban. Ez egy igazi élvezet.

Édes és ragadós gombák jázmin rizzsel és újhagymával (fent látható)

Gyömbér, fokhagyma, chili, osztrigaszósz: nehéz belátni, hogy ez az összetevőgyűjtemény nem lehet finom. A végső gyorsétterem.

Prep 15 perc
Főzzen 20 percig
Szolgál 4

350 g jázmin rizs, alaposan öblítve

600 g kis gesztenye és shiitake gombák, a szárokat elválasztva
2 evőkanál kukoricadara
4 evőkanál földimogyoró-olaj
1 ½ evőkanál szezám olaj
2 fokhagymás szegfűszeg, hámozva és apróra vágva
1 hüvelykujj gyömbér, hámozva és finoman aprítva
2 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál könnyű szójaszósz
3 evőkanál rizsbor-ecet
½ teáskanál kukoricadara, keverve 1 teáskanál vízzel
6 újhagyma, apróra vágva
1 evőkanál pirított szezámmag
Chili olaj, szeletelt piros chili vagy sriracha, tálaláshoz
Blanched pak choi, kiszolgálásra

Helyezze a rizst egy közepes edénybe, fedéllel, és öntsen rá 600 ml forrásban lévő vizet. Adjunk hozzá egy csipet sót, forraljuk fel, fedjük le és állítsuk le a hőt alacsonyra. Finoman lassan 15 percig főzze, majd vegye le a tűzről, vegye le a fedelet, villával felfújja a szemeket, majd enyhén nyitva tartva helyezze vissza a fedelet. A gomba elkészítése közben tartsa melegen a rizst.

Helyezze a gombát egy tálba, és dobja össze a kukorica liszttel, hogy enyhén le vannak fedve. A földimogyoró-olajat melegítőben melegítjük, és serpenyőben süssük a gombát két-három percig, amíg aranysárga nem lesz. Távolítsa el és engedje le a konyhai papírt.

Tisztítsa meg a wokot, majd állítsa vissza közepes lángon, és melegítse fel a szezám-olajat. Forró állapotban adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, egy percig süssük, amíg illatos nem lesz, majd adjuk hozzá az osztrigaszósz, a szója, az evőkanál két evőkanálját és a kukoricadara tésztát. Hagyja pár-két percig párolódni, dobja bele a főtt gombát, majd hajtsa be őket addig, amíg be nem fedik a mártást.

Keverje hozzá az újhagymát és a szezámmagot. Kanállal tálaljuk a rizst, rázza fel egy kevés maradék ecettel, kanállal kanál a gombára, és tálalja szelet friss chili vagy chili olajjal és néhány blanszítt zölden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *