Rántott Szardínia Recept Alma és Karalábé Salátával

Szeptemberben megettem az első ribston-pippint – a legfinomabb almafajtát, amelyet régóta kóstoltam. Azt állítják, hogy több C-vitamint tartalmaz, mint bármelyikben. Az édes, sherbety íz annyira kiemelkedő volt, hogy egész dobozt vettem. Ha mezőgazdasági üzletekbe és mezőgazdasági termelők piacra lépünk, és különféle almákat vásárolunk, akkor nem csak pénzt takarítunk meg és jobban eszünk, hanem ösztönözzük a biodiverzitást és támogatjuk a helyi mezőgazdasági termelőket – ez csak nyereség.
Rántott szardínia alma és karalábé salátával

Egy egyszerű könnyű ebéd vagy vacsora étel, amely egyszerre fogyasztható és nagyon egészséges – még jobb, ha nagyszerű almafajtát kínál.

Prep 15 perc
Főzzen 15 percig
Szolgál 4

2 tojás, megverték
100 g zsemlemorzsa vagy panko
100 g sima liszt, ízesítve
8 nagy vagy 12 kicsi szardínia, megtisztítva és pillangva
Növényi olaj sütéshez

A kapribogyó tapenade-jához
100 g zöld olajbogyó, kövek eltávolítva
15g kapribogyó
1 szardella filé
1 fokhagyma szegfűszeg
½ vörös chili, elkészítve
½ citrom héja és lé
3 evőkanál olívaolaj
1 maroknyi kapor apróra vágva

A salátához
½ karalábé
½ alma
¼ apróra vágott lilahagyma
6 retek (opcionális)
75 g vízitorma
½ citromlé
3 evőkanál olívaolaj
Só és fekete bors
50 g mogyoró

Töltse meg a megvert tojást, zsemlemorzsát vagy pankót és lisztet három külön tányérra. Először mártsa a szardínia a lisztbe, rázza le a felesleget, majd merítse a tojásokba. Végül fedjük le a zsemlemorzsaba, majd tegyük a halat egy tiszta tányérra, és popsuk be a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.

Helyezze az összes tapenade összetevőt, kivéve a citromlé, az olaj és egy kis kapros, egy nagy vágódeszkára. Apróra vágjuk, amíg finom nem lesz, majd tegyük egy tálba, adjuk hozzá a citromlevet és az olajat, és ízesítsük ízlés szerint. Tegye egy oldalra.

Mandolinnal vagy éles késsel finoman szeletelje fel a karalábé, alma, lilahagyma és retek, és tegye a saláta tálba a vízitorma mellett. Ugorjon a hűtőszekrénybe, amíg a szardínia főzi.

Öntsön 5cm növényi olajat egy wokba vagy serpenyőbe közepes lángon. Töltse fel 160C / 325F hőmérsékletre (elég meleg ahhoz, hogy egy kis kocka kenyér 45 másodperc alatt arannyá váljon).

Adjon egyidejűleg három vagy négy szardínia a forró olajhoz, és egy vagy két percig süssük, amíg arannyá válik, körülbelül egy perc múlva megfordul. Helyezze a konyhai papírba a maradék szardínia leürítéséhez és megsütéséhez, ügyelve arra, hogy az olajnak elegendő idő álljon rendelkezésre a tételek közötti felmelegedésre. A főtt sütőt alacsony hőmérsékleten tartsa melegben.

Öltöztesd a salátát citromlével, olajjal és egy kis ízesítéssel, adj hozzá a mogyorót és jól dobd el. Tálaljuk a szardínia mellett a kanállal átitatva és a megmaradt kaporral megszórva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *