Recept Sült Tök és Farro Saláta

A zöldségfőzés a takarékos módja annak, hogy kreatív legyen a konyhában – különösen, ha a helyi piacon vásárol. A zöldségekkel kapcsolatban a gazdálkodók piaca olcsóbb lehet, mint a nagyobb kiskereskedők műanyag csomagolással ellátott alternatívái, és érdekesebb fajtákat vásárolhat, gyakran közvetlenül a termelőtől. Tehát bármilyen tököt vagy tököt talál, kísérletezzen ezzel a fantasztikusan egyszerű és színes recepttel.

– Sült tök és farro saláta bazsalikommal

Fokhagymás, chilipaprikás tök szemekkel és gyógynövényekkel – ez ugyanolyan finom, mint tápláló. Két nagy sütőtálcára van szüksége – egy befektetés, amelyet soha nem fog megbánni.

Prep 20 perc
Főzzen 40 percig
4-6

700 g butternut, makk vagy delicata tök
2 fokhagymás szegfűszeg, hámozva és zúzva
1 csipet szárított chili
2 evőkanál balzsamos ecet
3 evőkanál olívaolaj
2 nagy lilahagyma
1 közepes fogazott cseresznye paradicsom
Só és fekete bors
125g farro
40 g kócos mogyoró
60 g grana padano

A bazsalikomolajhoz
½ fokhagyma szegfűszeg
2 csokor bazsalikom, levelek szedve
1-2 evőkanál fehérbor-ecet
7 evőkanál extraszűz olívaolaj
Só és fekete bors

Melegítsük a sütőt 220 ° C / 425F / gáz hőmérsékletre. 7. Vágjuk fel a tököt felére, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk 15-20 mm vastag szeletekre, hagyva a bőrt. Keverjük össze a fokhagymát, a chili-t, a balzsamos ecetet és az olívaolajat egy üvegedénybe.

A hagymát tetejére, farokára és hámozzuk le, és mindegyiket nyolc ékre vágjuk. Tegye egy nagy tálba a paradicsommal, és dobja el a tételt a balzsamos keverékben. Osszuk fel két nagy sütőtálcán, óvatosan ízesítsük sóval és borssal, majd kb. Fél órán keresztül süssük, amíg a zöldségek karamellizáltnak és finomnak tűnnek.

Időközben forraljon fel egy serpenyőben sózott vizet, és főzze a farrot 20-30 percig (a főzési idő márkától függően változzon), amíg meg nem lágyul és fel nem csöpög. Drain és öblítse le hideg víz alatt lehűlni, majd helyezze át egy saláta tál vagy tál.

Amint a tök és a paradicsom kihúzódik a sütőből és lehűl, terjessze a mogyorót egy sütőtálcára, és süsse be a kemencében négy-öt percig, amíg csak aranyszínűvé nem válik, majd vegye le, és hagyja, hogy lehűljön a levél.

Ezután készítse el a bazsalikom olajat. Mozsártörőben, habarcsban vagy egy kis élelmiszer-feldolgozóban aprítsa össze a fokhagymát egy nagy csipet sóval, majd kezdje hozzá a bazsalikom leveleket, vagy akár aprítva, akár finoman megsimogassa őket. Keverje hozzá az ecetet, majd töltse be folyamatosan az olajat, amíg élénkzöld öntettel nem lesz. Ízesítsük be, majd keverjük meg a kötszer kétharmadát a faron keresztül, miközben a maradékot később szitálják.

Finoman hajtsa össze a tököt és a hagymát a farrón, majd enyhén törje össze a mogyorót és szórja rá. Borítsuk le a sajtot mindent, adjunk hozzá egy kis extra öntettel, ha akarjuk, akkor tálaljuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *