Körte Torta Receptje

A fahéj és a körte szép őszi hangulatot kölcsönöz ennek a selymes pudingos tortanak.

A körte rejtély volt számomra. Egyszer a kék holdban volt a tökéletes: édes, lédús, ropogós ropogással és finom virágjegyekkel – hogy szerettem ezeket a körte! Sajnos sokkal inkább sziklakemény vagy pézsmaságúak. Aztán elkezdtem tartani őket a hűtőszekrényben, és nem néztem vissza. Készítse el ezt a finom, krémes tortát körtével, amely még mindig meglehetősen szilárd. Lenyűgöző pudingot készít.

– Körte torta krémkrémmel és fahéjjal

Prep 20 perc
Pihenés 50 perc
Fagyasztjuk 20 percig
Főzzen 25 percig
8-10-ig szolgál

A süteményhez
190g sima liszt, plusz extra a porképzéshez
30 g porcukor
Egy csipet só
100 g apróra vágott vaj, aprítva, plusz a kenéshez
1 tojás, elválasztva, a fehér enyhén megverte

A körte számára
1 nagy hüvelykujj friss gyömbér, hámozva és finoman szeletelve
1 mész héja és lé leve
200 g görgőcukor
500 ml víz
4-5 kemény körte (méretétől függően), hámozva, fúrva és felére csökkentve

A töltelékhez
3 tojás
75 g görgőcukor
200 g krémkrém
2 teáskanál őrölt fahéj

Először készítse el a tésztát a liszt, a porcukor, a só és a vaj főzésével 20-30 másodpercig blittelve. Adjuk hozzá a tojássárgáját, ismét blitztel addig, amíg be nem illeszkedik, majd adjunk hozzá annyi tojásfehérjét, hogy összekapcsoljuk (a többi maradjon későbbi). Gördítse le a tésztát egy golyóba, kissé simítsa le, tekerje be a fóliába és hagyja legalább fél órán keresztül hűtőszekrényben pihenni.

Most durván reszelje a tésztát egy 25 cm-es tartós ónba. Az ujjaival egyenletesen nyomja át az alapot és az oldalakat felfelé, megszórjon egy kevés lisztet, és használjon egy kis üveggel a lapos tekercset. A villával szúrja az alapot, majd 20 percig fagyasztja.

Készítsen cukorszirupot azáltal, hogy a gyömbért, a mészhéjat és a lét, a cukrot és a vizet egy széles serpenyőbe tesszük, és forraljuk a forráspontját. Miután a cukor feloldódott, adjuk hozzá a körtét, és fedjük le egy kerek zsírbiztos papírral, hogy bemerüljön. Pároljuk 10-20 percig, amíg meg nem ér, majd lehűtjük.

A sütőt melegítse 200 ° C / 390F / gáz hőmérsékletre. 6. Vegye ki a tésztát a fagyasztóból, fedje le sütőpapírral és néhány sütőbabmal, és süsse 15 percig. Távolítsa el a babot és a papírt, az alapot megmossa a megmaradt tojásfehérjével, és tegye vissza a kemencébe 5-10 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Távolítsa el, hagyja lehűlni, és állítsa le a hőt 180 ° C / 350F / gáz hőmérsékletre 4.

A töltéshez verte össze a tojást és a cukorral, majd keverje hozzá a creme fraiche-t és a fahéjat. Távolítsa el a körte az orvvadász folyadékból. Vágja fel a felét szeletekre, és rendezze a tortatok köré, majd öntse rá a tölteléket (ha túl sok van, lásd lent). Helyezze a sütő közepére 20-25 percre, amíg csak beáll. Tálalás előtt 20 percig pihenjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *